خورشید یک بازدیدکننده کریسمس غافلگیرکننده دارد: کاوشگر خورشیدی پارکر ناسا، که به طرز ناراحت کننده ای به ستاره نزدیک می شود. این کاوشگر کوچک در حال آماده شدن برای نزدیکترین نزدیک شدن به خورشید در این هفته است، زمانی که دمای 1800 درجه فارنهایت (982.2 درجه سانتیگراد) را تحمل خواهد کرد.
کاوشگر خورشیدی پارکر در آگوست 2018 با هدف لمس خورشید به فضا پرتاب شد و با هر چرخش به ستاره نزدیکتر میشد. در 24 دسامبر، این فضاپیما در فاصله 3.8 میلیون مایلی (6.1 میلیون کیلومتری) از سطح خورشید قرار خواهد گرفت که آن را به نزدیک ترین رویکرد خورشیدی در تاریخ تبدیل می کند. از آن فاصله، این مأموریت پتانسیل ایجاد انقلابی در درک ما از خورشید را دارد و با تابش وحشیانه ساطع شده از ستاره برای جمعآوری دادههایی درباره منشأ و تکامل باد خورشیدی شجاعانه مقابله میکند.
این برخورد نزدیک خیلی طول کشیده است. در سال 2021، کاوشگر اولین ماموریتی بود که از میان تاج خورشید یا جو فوقانی یک ستاره عبور کرد. کاوشگر خورشیدی پارکر به طور گسترده ای از طریق یک پرتاب جرم تاجی (CME)، یک انفجار انفجاری تابش پرانرژی از خورشید، در پرواز تاریخی خود سفر کرد. در سپتامبر 2022، مأموریت این مانور را تکرار کرد و دادههایی را جمعآوری کرد تا به دانشمندان کمک کند تا چگونگی تعامل پلاسمای خورشید با غبار بین سیارهای اطراف آن را درک کنند.
تا سپتامبر گذشته، کاوشگر پارکر 21 21 نزدیکی نزدیک به خورشید انجام داده بود که در فاصله 4.51 میلیون مایلی (7.26 میلیون کیلومتری) از سطح خورشید قرار داشت. در ماه نوامبر، کاوشگر خورشیدی پارکر هفتمین و آخرین پرواز خود را با زهره انجام داد و با استفاده از کشش گرانشی سیاره، خود را به مدار نزدیکتری به دور خورشید پرتاب کرد. این پرواز آخرین گام در ماموریتی بود که هدف آن تاب دادن کاوشگر به نزدیکترین نزدیکی به ستاره میزبان ما بود.
کاوشگر خورشیدی پارکر سریعترین شی ساخته شده توسط بشر در تاریخ است، اما طبق گفته ناسا، این فضاپیما در نزدیکترین فاصله از خورشید با سرعتی بیسابقه 430000 مایل در ساعت عبور میکند. کاوشگر خورشیدی پارکر برای غلبه بر گرانش خورشید به این سرعت نیاز دارد. با این سرعت، فضاپیما می تواند در یک ثانیه از واشنگتن دی سی به فیلادلفیا سفر کند.
فضاپیما همچنین باید از گرمای شدید تولید شده توسط خورشید جان سالم به در ببرد. سپر حرارتی آن به دمای 1800 درجه فارنهایت (982.2 درجه سانتیگراد) می رسد، در حالی که بدن فضاپیما را در دمای متوسط 85 درجه فارنهایت (29.4 درجه سانتیگراد) نگه می دارد. سپر حرارتی کاوشگر خورشیدی پارکر 8 فوت (2.4 متر) قطر و 4.5 اینچ (حدود 115 میلی متر) ضخامت دارد. این سپر شامل یک فوم کامپوزیت کربنی است که بین دو صفحه کربنی قرار گرفته است، با لایهای از پوشش سرامیکی سفید روی صفحه رو به خورشید است تا حداکثر گرمای ممکن را از ستاره منعکس کند.
به گفته ناسا، با نزدیک شدن رکورد خود به خورشید، فضاپیما جریان انرژی را در سطح ستاره دنبال می کند، گرمایش تاج خورشیدی را مطالعه می کند و علل شتاب باد خورشیدی را بررسی می کند.
با این دادهها، دانشمندان امیدوارند پاسخهایی را در مورد مهمترین اسرار خورشید به دست آورند. یکی از گیجکنندهترین جنبههای خورشید این است که تاج آن، یا جو فوقانی آن، حدود 200 برابر داغتر از سطح آن است. دیگر معضلات فیزیک خورشیدی که پارکر ممکن است به آنها بپردازد، محرک اصلی باد خورشیدی و منبع ذرات خورشیدی با انرژی بالا است. دادههای این کاوشگر همچنین میتواند به دانشمندان در پیشبینی بهتر آبوهوای فضایی کمک کند، که میتواند با شفقهای قطبی زیبا و امواج ویرانگر برای زیرساختهای الکتریکی جهان، زمین را تحت تأثیر قرار دهد.
پرواز شب کریسمس اولین مورد از سه پرواز در فاصله یکسان از خورشید است که از قابلیت های جسورانه فضاپیما نهایت بهره را می برد.
منبع: https://gizmodo.com/nasas-solar-probe-will-make-history-on-christmas-eve-by-zooming-closer-to-the-sun-than-ever-2000541644
تحریریه بازار فناوری
دیدگاهتان را بنویسید