انسان ها تنها کسانی نیستند که به جنون VR وارد می شوند. دانشمندان به تازگی فناوری جدیدی منتشر کرده اند که به موش ها امکان می دهد واقعیت مجازی را به شیوه ای واقعی تر و چشمگیرتر در آزمایشگاه تجربه کنند.
محققان دانشگاه کرنل این فناوری را توسعه دادند که آن را MouseGoggles می نامند. در آزمایشهایی که روی موشها انجام شد، به نظر میرسید که جوندگان در حین استفاده از عینک، به محرکهای شبیهسازی شده پاسخ واضحی میدهند. این نوآوری باید انجام مطالعات حیوانی شامل واقعیت مجازی را برای دانشمندان آسانتر کند.
اگرچه ایده صداهای واقعیت مجازی برای جوندگان خنده دار است، اما برنامه های کاربردی واقعی برای آنها وجود دارد. در حالت ایده آل، واقعیت مجازی می تواند به دانشمندان اجازه دهد تا محیط طبیعی موش ها را تحت شرایط کنترل شده تری شبیه سازی کنند. با این حال، تنظیماتی که امروزه بیشتر مورد استفاده قرار میگیرند کاملاً قدیمی است، به طوری که موشها اغلب روی تردمیل قرار میگیرند در حالی که با صفحهنمایش رایانه یا نمایشگر احاطه شدهاند. با این حال، این نمایشگرها نمیتوانند کل میدان دید ماوس را پوشش دهند و ممکن است زمان زیادی طول بکشد تا حیوانات با محیط واقعیت مجازی تعامل داشته باشند، اگر اصلاً این کار را انجام دهند.
محققان دانشگاه کرنل بر این باورند که MouseGoggles آنها در مقایسه با موش های استاندارد واقعیت مجازی یک گام بزرگ رو به جلو است. آنها به جای تلاش برای ساخت یک دستگاه کوچک Oculus Rift از ابتدا، سیستم خود را با استفاده از قطعات کوچک و ارزان قیمتی که از ساعتهای هوشمند موجود و دستگاههای دیگر قرض گرفته بودند، ساختند. مانند سایر سیستم های واقعیت مجازی، موش ها برای استفاده از MouseGoggles روی تردمیل قرار می گیرند. در حالی که با محرک های بصری تغذیه می شوند، سر آنها روی عینک قرار می گیرد.
متیو آیزاکسون، دانشمند ارشد، محقق فوق دکتری در دانشگاه کرنل، به کورنل کرونیکل، یکی از رسانه های خبری دانشگاه گفت: «این قطعاً به روحیه هکرها مربوط می شود که قطعات طراحی شده برای چیز دیگری را می گیرند و سپس آنها را در زمینه جدیدی به کار می برند. همانطور که مشخص است، اندازه نمایشگر ایدهآل برای هدست واقعیت مجازی برای ماوس، قبلاً برای ساعتهای هوشمند ساخته شده بود. قطعات مورد نیاز ما
محققان برای تایید امکانپذیری سیستم خود، موشها را در معرض محرکهای مختلف قرار دادند، فعالیت مغز آنها را اندازهگیری کردند و رفتار آنها را زیر نظر گرفتند. از طریق یک سری آزمایش، محققان دریافتند که به نظر میرسد موشها واقعیت مجازی را مطابق انتظار میبینند و به آن پاسخ میدهند. به عنوان مثال، در یک مورد، آنها نحوه واکنش موش ها به یک نقطه تاریک که به تدریج نزدیک می شود و می تواند یک شکارچی بالقوه را نشان دهد، ردیابی کردند.
ایزاکسون گفت: «زمانی که ما این نوع آزمایش را در یک تنظیمات VR معمولی با صفحه نمایش بزرگ امتحان کردیم، موش ها اصلاً واکنشی نشان ندادند. اما تقریباً همه موشها، وقتی برای اولین بار آن را با عینک روی دست میبینند، میپرند. آنها یک واکنش وحشتناک بزرگ نشان میدهند. به نظر میرسد که واقعاً فکر میکنند توسط یک شکارچی در حال ظهور به آنها حمله میشود.»
یافته های این تیم در اوایل این ماه در مجله Nature Methods منتشر شد.
محققان می گویند که توسعه یک واقعیت مجازی واقعی تر برای موش ها می تواند در آینده مزایای مختلفی داشته باشد. تجربیات دقیق واقعیت مجازی ممکن است به دانشمندان اجازه دهد تا نقشه برداری و درک بهتری از فعالیت مغز در موش هایی که برای ابتلا به بیماری آلزایمر مهندسی شده اند، به عنوان مثال، به ویژه مناطق مرتبط با ناوبری فضایی و حافظه را درک کنند. همچنین ممکن است مطالعات تحقیقاتی پایه را برای آزمایش درمان های بالقوه برای اختلالات مغزی بهبود بخشد.
ایزاکسون و همکارانش تنها محققانی نیستند که اخیراً سیستم های واقعیت مجازی را برای موش ها ایجاد کرده اند. اما آنها می گویند دستگاه آنها اولین دستگاهی است که شامل ردیابی چشم و مردمک می شود. آنها در حال حاضر روی توسعه یک سیستم واقعیت مجازی متحرک و سبک وزن کار می کنند که می تواند با جوندگان بزرگتر مانند موش ها یا حشرات درختی استفاده شود. آنها همچنین امیدوارند که ارتقاهای بیشتری را در یک تکرار آینده، مانند یافتن راهی برای تقلید طعم و بو، شامل شوند.
منبع: https://gizmodo.com/scientists-built-tiny-vr-goggles-for-mice-2000543775
تحریریه بازار فناوری
دیدگاهتان را بنویسید